Det bästa VR-spelet

by:

HårdvaraSpel

Virtual Reality-spel har fått ett rejält uppsving de senaste åren, och Sonys Playstation VR till PS4 är en av ledarna inom industrin, med över 400 spel tillgängliga. VR fungerar kanske extra bra till spel i genren Horror/Stealth, och det är i denna genre vi hittar det nya spelet The Persistence (2018), utvecklat av den ganska nyetablerade studion Firesprite Ltd.

I The Persistence är du ensam överlevande ombord rymdskeppet The Persistence efter en olycka som förvandlat dina besättnings-kamrater till muterade monster. Ditt jobb är att smyga dig förbi dem, att reparera skeppet och ta dig hem till jorden igen. Skeppet är levande och gör om sin egen planritning – och utmaningarna och fienderna du möter – varje gång du dör eller bara teleporterar mellan olika däck i skeppet. Detta gör varje liv till en ny erfarenhet av spelet, och ger dig ett mycket högt replay-value.

Spelet är exklusivt gjort enbart för Playstation VR och erbjuder dig ett innovativt flerspelarläge. Genom mobila enheter som telefon eller platta kan dina vänner logga in i skeppet The Persistence:s operativsystem Solex för att påverka spelet. De kan vilseleda fienden, öppna och stänga dörrar, hjälpa dig med fällor – men det kan också vara ett misstag att lita på dina vänner, de belönas nämligen ibland om du dör, och kan istället välja att sabotera för dig.

Flerspelarläget, den snygga grafiken, de utmärkta ljudeffekterna och det ständigt förändrande spel-landskapet och nya utmaningar gör The Persistence till mer än bara ännu ett zombie-överlevnadsspel på marknaden. Många VR-spel är färdigspelade på ett par timmar, men The Persistence erbjuder lång speltid, och är tekniskt sett mycket välgjort. Det använder dock inte Playstation Move, en nackdel på dagens marknad, och skeppets insida använder mycket gråskala vilket kan vara tröttsamt efter ett tag. Fördelarna väger dock långt tyngre än nackdelarna och The Persistence är garanterat ett måste i ditt Playstation VR-bibliotek, och vi kan förhoppningsvis förvänta oss fler liknande spel från Firesprite i framtiden.

Comments are closed.