Bäst skärm för pengarna

by:

Hårdvara

Är det dags att skaffa sig ny skärm till datorn? De flesta datorer som säljs numera är laptops, men det betyder inte att behoven av en bra skärm på något vis minskat. Det är en djungel därute, och i denna artikel får du tips på tio bra skärmar som är värda en titt innan du bestämmer dig för ett köp.

1. Dell Ultrasharp U2417H

Med IPS-teknik, pivotfunktion och de flesta portar du kan tänkas behöva hamnar denna 24 tumsskärm högst i många av de senast gjorda testerna. Skärmen har upplösning 1920×1080 vilket ger ett bekvämt 16:9-förhållande för kontorsarbete.

2. Dell Ultrasharp UP3218K

Dells värsting-skärm i Ultrasharp-serien är 32 tum stor, 8k HD, och perfekt för den som behöver en riktigt stor yta och bra färgkvalitet att jobba med. Den är dock ganska dyr.

3. BenQ PD3200U

Detta är skärmen för dig som jobbar med CAD/CAM, film eller bild, och underlättar för en bra arbetsställning under en lång arbetsdag.

4. AOC Q2775PQU

Behöver du en skärm med lågt pris som fortfarande levererar god bildkvalitet och tydliga menyer, då är detta skärmen du letat efter.

5. Philips 241P6VPJKEB

IPS-skärm med högt betyg i tester av liknande skärmar, som med rätt inställning är perfekt för bildredigering och liknande arbeten.

6. ASUS PB287Q

Liknande vår nummer 5, men med ett lägre pris och fortfarande mycket bra kvalitet och liknande egenskaper.

7. Eizo FlexScan EV3237

Bra färgåtergivning och mycket hög kontrast gör detta till en bra skärm för det mesta, trots att den inte egentligen riktar sig till grafiker och andra som behöver bra bild.

8. BenQ EW2740L

Om din prioritet är ett stort antal anslutningsmöjligheter utan att för den delen behöva offra på bildkvaliteten, då är detta skärmen för dig!

9. Dell UP3216Q

Mycket bra färgåtergivning och perfekt balans mellan pixel pitch och upplösning, och passar bra för professionell bildredigering

10. Acer H277HK

Listan avslutas här med hisnande bildkvalitet utan flimmer och skarpt ljud, och dessutom rejält snygg skärm att ha på skrivbordet.

Samtliga skärmar har fått höga betyg i olika tester från de senaste åren, och oavsett vilken av dem du slutligen väljer, kan du känna dig trygg med vilken av dem som helst – detta är de bästa av de bästa!

Comments are closed.